Zamieszczone przez lilo
[O2] 1.8 tsi dziwne dzięki przy odpaleniu i gaszeniu
Zwiń
X
-
[O2] 1.8 tsi dziwne dzięki przy odpaleniu i gaszeniu
Panowie pytanko, na obudowie rozrządu jest jakiś czujnik jak gasze szkode to w miejscu czujnika pare razy cyka,a jak zapalam tylko zimny silnik to chwile coś zabrzęczy,wiem że to wróżenie z fusów ale może ma tak być. auto mam od tygodnia i ma dopiero 1300km i już coś.do zobaczenia na kanale 19
-
-
Re: 1.8 tsi dziwne dzięki przy odpaleniu i gaszeniu
Zamieszczone przez marcyśPanowie pytanko, na obudowie rozrządu jest jakiś czujnik jak gasze szkode to w miejscu czujnika pare razy cyka,a jak zapalam tylko zimny silnik to chwile coś zabrzęczy,wiem że to wróżenie z fusów ale może ma tak być. auto mam od tygodnia i ma dopiero 1300km i już coś.
*Zimnego oznacza po nocce, bo w dzień jak jest słoneczko to zimny silnik po odpaleniu ma ~1000 obrotów i nie brzęczy.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
A słychać te dźwięki w kabinie, czy tylko przy poniesionej masce? Wadliwy napinacz rozrządu poprawiono o ile pamiętam około połowy 2010 roku, poza tym problemy nie pojawiały sie z tego co wiem zaraz po wyjechaniu z salonu. Ja nie słyszę u siebie żadnych podejrzanych dźwięków przy odpalaniu i gaszeniu silnika, przynajmniej w kabinie, a przy poniesionej masce nigdy nie słuchałem. A nie szukasz przypadkiem dziury w całym, zamiast cieszyć sie nowym autem ? :wink:
Komentarz
-
-
Ja takie cos słysze od pewnego czasu. Wczesniej tego nie zauważałem albo raczej tego nie było. Dzwiek jest slyszalny w kabinie z pozycji kierowcy i myslalem ze mi jakies plastiki w wibracje wpadaja ( takie skojarzenie ) Trwa to chwile i nie zdaza sie zawsze przy uruchomieniu zimnego silnika ale czasami ...Mam juz zbierac na nowy rozrzad ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voytekA słychać te dźwięki w kabinie, czy tylko przy poniesionej masce? Wadliwy napinacz rozrządu poprawiono o ile pamiętam około połowy 2010 roku, poza tym problemy nie pojawiały sie z tego co wiem zaraz po wyjechaniu z salonu. Ja nie słyszę u siebie żadnych podejrzanych dźwięków przy odpalaniu i gaszeniu silnika, przynajmniej w kabinie, a przy poniesionej masce nigdy nie słuchałem. A nie szukasz przypadkiem dziury w całym, zamiast cieszyć sie nowym autem ? :wink:do zobaczenia na kanale 19
Komentarz
-
Komentarz